Her er diverse info om bandet og medlemmene lagt inn uten noe system, bare klikk på snarveiene under og se om det er noe av interesse.

 

-Medlemmer-          -Info om medlemmer-           -Iron Maiden-          -Eddie-          -Wallpapers-           -Bruce Air 666-

 

 

 

 

Medlemmer gjennom tidene

 

Nåværende medlemmer:
 • Steve Harris - Bass
 • Bruce Dickinson - Vokal
 • Janick Gers - Gitar
 • Dave Murray - Gitar
 • Adrian Smith - Gitar
 • Nicko McBrain - Trommer
 •  

 

Tidligere medlemmer:

Vokalister:

 • Paul Day – (1975–76)
  Dennis «Den» Wilcock – (1976–77)
  Paul Di'Anno – (1977–81)
  Blaze Bayley – (1993–99)

Gitarister

 • Dave Sullivan – (1975–76)
  Terry Rance – (1975–76)
  Bob Sawyer – (1976)
  Terry Wapram – (1977)
  Paul Cairns – (1977)
  Paul Tod – (1977)
  Tony Parsons – (1979)
  Dennis Stratton – (1980)

Trommeslagere

 • Ron Matthews – (1975–77)
  Barry Graham – (1977)
  Doug Sampson – (1977–79)
  Clive Burr – (1980–82)

Keybordister

 • Tony Moore – (1977)

Til toppen

 

Info om dagens medlemmer

 

Steve Harris

 

 

 

Stephen Percy Harris, født 12.mars 1956 i Leytonstone i London,England. Han var den som startet det som idag er Iron Maiden, i 1975. Før han begynte og spille musikk på heltid jobbet han som bygnings tegner, samt at han på midten av 70-tallet var en lovende juniorspiller for West Ham United. Fotball ville nok sannsynelig blitt hans levevei, hvis han ikke hadde satset på musikken. Men fotballen holder han ennå på med, når de er på turnè arrangeres kamper mellom "lokale" helter og Iron Maiden, hvor kamerater av Steve flys inn fra England for og spille for Maiden.

Andre band:   Influence senere omdøpt til Gypsy's Kiss, Smiler.

Ellers kan det nevnes at datteren Lauren Harris også har gått i farens fotspor og satser på musikk, sjekk denne siden for å høre.

Bruce Dickinson

 

 

Paul Bruce Dickinson, født 7.august 1958 i Worksop i Nottinghamshire, England. Gift  med Paddy og de har 3 barn sammen . Debuterte i Maiden på The Number Of The Beast i 1982. I 1993 forlot han Maiden for å bruke sin tid på sitt soloprosjekt, det ble 7 album før han i 1999 kom tilbake til Maiden. I sin ungdom studerte han historie på  Queen Mary and Westfield College, University of  London. Han har gitt ut to bøker (Lord Iffy Boatrace og The Missionary Position), samt at han er/var en fekter i verdensklasse Samtidig som han idag er vokalist i Maiden, jobber han for BBC Radio som vert for sitt eget radio rock show og har laget en dokumentar om flyging (Flying heavy metal) for tv. Han er også ansatt som pilot charterselskapet Airline Astraeus, som han flyr for så ofte som mulig. Har også flydd fans i egne oppsatte fly til Maiden konserter rundt om i verden!!

Andre band: Styx, Speed, Shots, Samson, Bruce Dickinson

Janick Gers

 

 

Janick Robert Gers, født 27. januar 1957 i Hartlepool, England. Debuterte i Maiden på No Prayer For The Dying i 1990, som erstatter for Adrian Smith.

Andre band: White Spirit, Gillian, Gogmagog, Bruce Dickinson

 

Dave Murray

 

 

David Michael Murray, født 23. desember 1958 i Edmonton, England. Regnes sammen med Steve Harris som en av grunnleggerne i Maiden. Han er en ivrig fotballspiller og tilhenger. Oppveksten var hard, da faren var handikappet og moren bare hadde deltids jobber som vaskehjelp. Noe som førte til at familien flyttet mye rundt, dette gjorde at David aldri fikk etablert seg på noen av skolelagene i motsetning til Steve. Han regnes som en av verdens beste gitarister.

Adrian Smith

 

 

Adrian Frederik Smith, født 27. februar 1957 i Hackney, London, England. Debuterte i Maiden på Killers i 1981, etter å ha sunget og spilt gitar i eget band. Ble kamerat med Dave Murray under skoletiden, og han kjøpte sin første gitar av Dave. I 1990 forlot han Maiden, etter å ha gitt ut en solo plate i 1989 og ble erstattet av Janic Gers. Etter og ha spilt noen år i andre band, kom han tilbake i 1999.

Andre band: Urchin, ASAP, Psycho Motel, Bruce Dickinson

Nicko McBrain

 

Michael Henry McBrain, født 5. juni 1952 i Hackney, London, England. Debuterte i Maiden på albumet Piece Of Mind i 1983, og erstattet Clive Burr. Han sverger til å spille kun med singel basstromme pedal, ulikt de fleste metal trommisene. Han synes det er for komplisert, og har derfor utviklet en uttrolig teknikk med en pedal. Utenom Maiden driver han sin egen trommeskole, samt at han har sitt eget band McBrain Damage.

Andre band: Streetwalkers, Pat Travers, McKitty, Trust, McBrain Damage

Til toppen

 

Iron Maiden

Historien bak navnet

 

Bakgrunnen for at Steve Harris valgte navnet Iron Maiden var at han så filmen "The man with the iron mask", hvor han så det såkalte tortur instrumentet Iron Maiden.

Tortur instrumentet "Iron Maiden" var en kiste på ca. 2.1m x 0,9 m med to dører, hvor deler dørene var forsynt med spisse nagler. Den var laget slik at naglene ble presset inn i kroppen uten  å treffe vitale organer slik at offeret ikke skulle dø, men få en pinefull død. Naglene var justerbare for å bestemme hvor mye offeret skulle lide i forhold til deres forbrytelse.

Poenget med dette torturinstrumentet, som alle andre, var at offeret skulle tilstå. Naglene presset seg langsomt  inn i armer, føtter, bryst, mage osv. uten å føre til umiddelbar død. Utseendemessig lignet kisten etter alt og dømme på jomfru Maria, slik at den skulle virke uskyldsren og ufarlig. Kisten sto oppreist på en sokkel.

Den skyldige måtte gå gjennom 7 rom og 7 dører før han kom fram til den "uskyldige" kisten, som på innsiden var fylt med nagler for å bevise hans skyld.

Bildet til høyre viser det første funnet av en "Iron Maiden", funnet ble gjordt i Nurmberg av Johann Philipp Siebenkees, som først skal ha vært brukt på en myntforfalskner 14. august 1515.

Til toppen

 

 

Eddie

 

 

Eddie, ellers kjent som "Eddie The Head", Edward The Head eller Edward The Great.

Eddie, maskoten til Maiden, ble unnfanget av Derek Riggs etter at han ble den utvalgte kustneren til deres første album " Iron Maiden". Ideen til Eddie fikk han fra en dokumentar fra 2. verdenskrig, han så ett japansk hode hengende på siden av en nedbrent japansk tanks , og dette ble motivet for Eddie. Motivet har videre blitt brukt på de fleste album som er utgitt gjennom tidene.

Det er mange som mener at Eddie er et alias for Benjamin Breeg, personen det handler om i sangen "The reincarnation of Benjamin Breeg" fra albumet "A Matter of Life and Death".

 

Til toppen